...

Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Τα καλύτερα αξιοθέατα της Καρπάθου

Τα καλύτερα αξιοθέατα της Καρπάθου

Το νησί της Καρπάθου αποτελεί ένα ελληνικό νησί με ασυναγώνιστο φυσικό κάλλος, πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Έτσι, οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καρπάθου είναι σίγουρα ένα μέρος που θα πρέπει να επισκεφτείτε αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ιστορία του νησιού. Τα υπέροχα αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενεί το μουσείο θα σας ενθουσιάσουν και θα σας μυήσουν στο ιστορικό παρελθόν της Καρπάθου.

Αν πάλι προτιμάτε να εντρυφήσετε στον πολιτισμό του νησιού, θα πρέπει να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο Όθους και το Λαογραφικό Μουσείο Μενετών.

Σε αυτά μπορείτε να θαυμάσετε είδη από την καθημερινή ζωή στην Κάρπαθο αλλά και την τοπική λαϊκή τέχνη βλέποντας διάφορα κεραμικά, υφαντά, μουσικά όργανα, εργαλεία και μαγειρικά σκεύη που εκτίθενται στο κάθε μουσείο. Μην ξεχάσετε να ανεβείτε στην ακρόπολη του Παλαιόκαστρου όπου βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Αρκασίας και να απολαύσετε την εξαιρετική θέα από την κορυφή του. Εκεί θα δείτε κατάλοιπα οχυρώσεων από τα αρχαϊκά χρόνια αλλά και πύργους από την κλασική και ελληνιστική εποχή.

Για τους φυσιολάτρες, στο νησί υπάρχουν πανέμορφα σπήλαια που μπορείτε να εξερευνήσετε όπως το σπήλαιο της Αχάτας που είναι ξακουστό για τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες του, καθώς και το σπήλαιο Βρουκούντας όπου βρίσκεται και το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη της Βρουκούντας. Μάλιστα, εδώ οργανώνεται κάθε χρόνο στις 28-29 Αυγούστου το πιο μεγάλο πανηγύρι του νησιού που σίγουρα δεν θα πρέπει να το χάσετε αν βρίσκεστε εδώ εκείνη την περίοδο.

Στο νησί της Καρπάθου διοργανώνονται πολυάριθμα ξακουστά πανηγύρια όπου μπορείτε να διασκεδάσετε και να απολαύσετε παραδοσιακή ζωντανή μουσική, χορό και καρπαθιώτικα φαγητά. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα (27 Ιουλίου), το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη (24 Ιουνίου) και το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας (17 Ιουνίου).

Ένα όμορφο μνημείο που σίγουρα αξίζει να δείτε είναι το μνημείο της Ολυμπίτισσας γυναίκας. Πρόκειται για το γλυπτό μιας ηλικιωμένης γυναίκας με παραδοσιακή καρπαθιώτικη φορεσιά που ατενίζει προς τη θάλασσα αναμένοντας με καρτερικότητα την επιστροφή όσων ξενιτεύτηκαν.

Στην περιοχή της Αρκάσα μπορείτε να δείτε τον παλαιοχριστιανικό βυζαντινό ναό της Αγίας Αναστασίας που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα και εντυπωσιάζει με τα όμορφα ψηφιδωτά που τον διακοσμούν. Μια άλλη παλιοχριστιανική βασιλική που αξίζει να επισκεφτείτε είναι της Αγίας Φωτεινής που βρίσκεται στην πόλη του νησιού, στα Πηγάδια. Αν βρεθείτε στο νησί, αξίζει να δείτε και τις δύο μεσοβυζαντινές εκκλησίες που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Αρκάσα και είναι η Παναγία η Μαρμαρινή και ο Άγιος Γεώργιος. Κάθε μέρα στην Κάρπαθο είναι πραγματικά μια περιπέτεια εξερεύνησης για να εντρυφήσετε στο ιστορικό παρελθόν του νησιού, να γνωρίσετε τις πολιτιστικές πτυχές της Καρπάθου και να θαυμάσετε το εξαιρετικό φυσικό τοπίο του νησιού που θα σας συναρπάσει με τις υπέροχες παραλίες του, τα πανέμορφα σπήλαιά του και τα εκπληκτικά ορεινά μονοπάτια που είναι ιδανικά για πεζοπορία.

Πηγή: https://www.zoestudios-arkasa.gr/

Αφήστε το σχόλιό σας.


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.